Salta vågor och tjuvaktiga ekorrar

Tisdag 11 mars – torsdag 13 mars 2014 Det känns nästan lite konstigt att vi bara ska lata oss i tre dagar. Jag vill ju vandra mera.

Fast det är underbart att få bada. Poolen håller minst 34 grader. Vattnet svalkar inte ens. Vi gissar att havet håller 32. Det är så varmt att det går att vara i hur länge som helst.

Jag ägnar mig åt boogie board i vågorna, rundor i poolen, simturer till baren för ännu en ”Tambor Especial”, bokplattan och åt att mata djuren. Då och då tittar jag upp och ser de röda arorna som bor i hotellets papegojpark och som flera gånger om dagen flyger i formation över området.

Jag kan bara inte låta bli att dela ut bananer till ekorrarna och leguanerna. Fast en ödla blir lite för sugen, rusar på mig bakifrån, missar bananen och hugger mig i fingret. Det blöder bara lite och som tur är så läker det fint efteråt.

Det verkar vara en och annan amerikan och kanadensare på hotellet. Annars stöter vi mest på costaricaner. Fast det är väldigt lite folk, så det är nog lågsäsong nu när det bara är några få veckor kvar till regnsäsongen.

Vrålaporna finns här och ryter åt oss från träden varje morgon och om vi inte håller koll på våra saker så är en ekorre genast framme i förhoppning om att kunna stjäla ännu en godbit.


Det är nästan så att jag tycker att husen ser lite svenskinspirerade ut. Med snö på marken skulle det kunna vara en skidanläggning.
 

Underbara hängmattor!
 

Det är tur att det finns ordentliga soltak. Solen bränner trots vattenfast solskyddsfaktor 50.
 

Barnpoolen har mjuk botten och aningen svalare vatten. Det är rätt skönt att då och då sätta sig med ryggen mot en låtsaspalm.
 

Stranden är ljuvlig. Pyttesmå krabbor springer omkring och så finns det långa maskliknande saker täckta med snäckskal som sticker upp ur små hål. Undrar vad det är!?!
 

Det är ordentlig skillnad på hög- och lågvatten.
 

Jag har aldrig badat i ett hav som är så varmt. Eller så salt.
 

Söt frukttjuv som inte drar sig för att hoppa upp i knät.
 

Om jag äter upp melonkärnorna så kan du ta resten. Överens?
 

En ödla som hoppas på en munsbit ...
 
... och ödlans sjutton lika sugna kompisar.
 
Kuttrande sällskap under soltaket.
 
En lite mer värdig invånare på hotellet.
 
Korpgamarna är inte ett dugg värdiga. Hur kan man stoppa huvudet i en rutten fisk?

Inga kommentarer: